Wedstrijden

Een motiverend onderdeel van het handbooschieten is natuurlijk het wedstrijdelement. Dit is overigens voor leden geen verplicht element, maar velen kiezen er toch voor om hieraan deel te nemen.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden:

  • Rayonkampioenschappen
  • Regionale kampioenschappen
  • Jeugdkampioenschappen
  • Bondskampioenschappen
  • Dorpstoernooien

Voor de jeugd

Voor de jeugd is er een jaarlijks terugkerende regionale jeugdcup. Hiervoor kunnen de jonge leden van verenigingen in de verre omtrek zich voor inschrijven om tegen elkaar te strijden. De winnaar krijgt uiteraard een mooie onderscheiding en beker.

Bekijk foto jeugdcup Veld →

Voor de jongeren/volwassenen

Voor de jongeren en senioren is er verschillende regionale, nationale en internationale wedstrijden. Ze kunnen afhankelijk van hun boogtype, niveau, leeftijd en andere factoren hieraan deelnemen. Denk hierbij aan rayon, regionale, nationale of internationale wedstrijden die onder de regels van de nationale boogschuttersbond staan of zelfs onder de internationaal geldende FITA-reglementen.

Dorpstoernooi

Speciaal voor de liefhebbers uit Tienray en omgeving organiseert ’t Trefpunt jaarlijks het Dorpstoernooi. Aan dit dorpstoernooi kan iedereen deelnemen die geen lid is van de Nederlandse Handboog Bond met een sociale of economische band met Tienray. Hierbij zorg je dat je een team samenstelt dat bestaat uit 4 personen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vereniging, collega’s, buurtgenoten, kaartmaatjes of vriendengroep. Je hoeft dus niet per se in Tienray te wonen!

Lees verder →