Veldronde 2023

Publieksinformatie

De field, veld, arrowhead-wedstrijd vindt op 6 + 7 mei 2023 plaats in Tienray en wordt georganiseerd door Handboogsportvereniging ’t Trefpunt uit Tienray.

Publiek is van harte welkom, maar denk om uw veiligheid!

Veiligheid

Uiteraard is veiligheid een belangrijk onderdeel in de organisa­tie. De doelen worden waar nodig afgezet met markeringslint en waarschuwingsborden met rode vlaggen geven aan dat er een handboogwed­strijd gaande is. Dit is ook zo bepaald in de voorschriften van de gemeente Horst aan de Maas.

Wandelpaden geopend, maar PAS OP

De doorgaande grote wandelpaden/wegen blijven voor het publiek geopend. Als u hiervan gebruik maakt dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje komen nemen.

Betreed het parcour alleen onder begeleiding

Het betreden van het parcours is alleen toegestaan onder begeleiding van leden van ’t Trefpunt. Zij maken u graag wegwijs in deze bijzondere tak van de handboogsport. Tip: neem een verrekijker mee

Wilt u een rondleiding. Meldt u dan bij de Catering.

Achtergrond wedstrijd

Ongeveer 112 schutters, verdeeld over groepjes van maximaal 4 schutters, starten zaterdag & zondag 6 + 7 mei om 9.00 uur vanaf de accommodatie van de vereniging. Ze lopen een parcours af van in totaal 24 doelen, die door de bossen van Tienray en Swolgen staan opgesteld. De wedstrijd duurt tot circa 17.00 uur.

De deelnemers schieten op blazoenen variërend in grootte van 20 tot 80 cm afhankelijk van de te schieten afstand en te voldoen aan de reglementen van de Nederlandse Handboog Bond. De wedstrijd staat onder auspiciën van de NHB en een drietal scheidsrech­ters zullen de wedstrijd nauwlettend in de gaten houden.

De deelnemers zullen een viertal type bogen gebruiken.

  • De over het algemeen bekende Recurve boog – voorzien van stabilisatoren en vizier
  • De Bare-Bow zonder vizier en verdere hulpmiddelen
  • De Compoundboog, voorzien van katrollen die via hevelwerking een grotere werpkracht te weeg brengen
  • De Traditionele boog.